Sisältöön Sivukartta Palaute Tulosta

Sydänliitto

 
 
 
 
 
 

Mikä on Tulppa-avokuntoutusohjelma?

Tulppa ryhmämuotoinen avokuntoutus on tarkoitettu kaikille valtimotaudin riskissä oleville tai sitä sairastaville, esimerkiksi tyypin 2 diabeetikoille, aivoverenkierron häiriön sairastaneille tai sepelvaltimotautipotilaille.

Tulppa-kartta sairaanhoitopiirit Kuntoutuksella pyritään ensisijaisesti vaikuttamaan valtimotaudin riskitekijöihin elintapaohjauksella. Lisäksi pyritään lievittämään sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta sekä puuttumaan ajoissa masennukseen.

Kuntoutus toteutetaan sairaanhoitopiirin alueella terveyskeskusten toimintana. Tulppa - kuntoutusmallia käytetään 12 sairaanhoitopiirissä ja Tulppa-ohjaajiksi on koulutettu noin 1 000 terveydenhuollon ammattilaista.

Tulppa-avokuntoutusmalli on kehitetty osana Suomalaisen Sydänohjelmaa vuosina 2006-2011 Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Tulppa-kuntoutusmallin kehittäminen on osa Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton Yksi elämä -hankekokonaisuutta.

Päivitetty 17.2.2015

 

1
2
3
4
5
6

Jaa sivu: Bookmark and Share
 
Info
Sulje

Hakuohje

Sisällöstä voi hakea tietoa vapaalla sanahaulla (Hae sisällöstä) tai asiasanahaulla (Hae asiasanoilla).

Vapaa sanahaku käy läpi tekstisisällöt, otsikot ja kuvatekstit.

Asiasanahaku hakee sisällön metatiedoista vastaavuutta sisällön Tero- ja Mesh-metatietoihin.

Haku käyttää oletusarvona hakusanojen välissä TAI-operaattoria.

Haku ei tee eroa suurten tai pienten kirjainten välillä.

Hakusanan voi katkaista asteriskilla eli tähtimerkillä (*) sanan lopusta, mikä on hyödyllistä eri taivutusmuotojen etsimisessä.